Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låg aktivitet på Wall Street

Det var små förändringar på New York-börserna på onsdagen. En rapport över aktiviteten i den amerikanska ekonomin visade på bättre siffror än förväntat. Men den glädjen dämpades av en stigande dollarkurs.

Dow Jones industriindex slutade oförändrat på 10 548,5. Nasdaqs kompositindex steg med 0,1 procent till 2 291,3.

Årets näst sista dag var det inga stora rörelser på Wall Street då många handlare väntade på att få göra helg och avsluta årets börsaktiviteter.

En barometer från The Institute for Supply Management-Chicago, som mäter aktiviteten i den amerikanska ekonomin, visade på en stark återhämtning på både sysselsättning och orderingång hos företagen i regionen.

Siffrorna var långt över de förväntade. Men det räckte inte för att höja temperaturen på ett helgdämpat Wall Street.

Att dollarn stod som högst mot yenen på tre månader bidrog till att lägga sordin på handeln eftersom högre dollar påverkar exportföretagen negativt.

Oljepriserna steg under dagen, både som en följd av det ovanligt kalla vintervädret och av att USA:s energimyndighet EIA rapporterat om minskade oljelager.