Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ladda lampan – Nattvasan är född: "En utmaning man tar sig an tillsammans med en vän"

Redan i förra veckan började ryktet om en Nattvasa florera, och nu bekräftar Vasaloppet att det blir ett nytt lopp under vinterveckan.
Loppet, som startar 20.00 på kvällen, blir det enda loppet där skate är tillåtet.
Ovan kan du se en repris av den live-sändning vi hade med Catharina Grufman och "skidexperten" Anders Staffas i studion.

Redan i förra veckan började ryktet florera. Ett 9 mil långt Vasalopp nattetid i mörkret.

På onsdagen bekräftar Vasaloppet i ett pressmeddelande att det blir en Nattvasa, med premiär fredag 3 mars 2017.

Starten går 20.00 från Berga By och avgörs två dagar innan Vasaloppet.

Loppet blir en partävling och körs i lag om två personer, och det blir även unikt som det första lopp under Vasaloppsveckan där skate är tillåtet.

Nattvasan går samma sträcka som Vasaloppet, men med skillnaden att det bara blir en kontroll, i Evertsberg.

– Nattskidåkning är en helt fantastisk företeelse men också en större utmaning, särskilt när det bara finns en kontroll på nio mil. En utmaning man tar sig an tillsammans med en vän mot ett gemensamt mål. Jag ser själv fram emot att köra premiären och möta eldarna i Evertsberg för påfyllning av energi innan man ger sig vidare ut i natten och tystnaden, säger Vasaloppets vd Eva-Lena Frick.

TV: Ovan kan du se en repris av den live-sändning vi hade med Catharina Grufman och "skidexperten" Anders Staffas i studion.

LÄS OCKSÅ: Här är alla lokala resultaten från Vasaloppet 2016