Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

L-G: Vi har en bra trend

Friska Viljors seger mot Spöland/Vännäs hjälpte laget upp till kvalplats.
– Kvalet blir tufft men vi har kommit in i en bra trend med tre segrar på de fyra senaste matcherna, sa FV-tränaren Lars-Gunnar Eriksson.

Friska Viljors taktik inför gårdagens möte med Spöland/Vännäs på konstgräset i Vännäs var att agera som i andra halvlek hemma mot Höga Kusten Fotboll helgen innan.

Det vill säga sätta högsta fart och pressa motståndarna. Det lyckades man bra med. 1–0 kom efter sju minuter genom Albert Kargbo och samme man gjorde 2–0 efter 22 minuter. När halvtimmen var spelad prickade Mikael Sellin in 3–0.

– Men Spöland vek inte ner sig. Och under sista kvarten av första var det för mycket duttande i vårt spel. Men det blev bättre i andra då vi började vårda bollen igen. När 4–1 kom blev det lugnt, sa Lars-Gunnar Eriksson.

Mikael Sellin svarade för årets sista seriemål. Anfallsparet Kargbo och Sellin fungerade bra. Kargbo är lagets bästa målskytt med åtta mål på åtta matcher.

– "Micke" är bra på att hålla i bollen och Albert går på djupet.

Vänsteryttermittfältaren Erik Olofsson svarade för en stark första halvlek. Han är snabb och bra på att utmana motståndarna. Theo af Enehielm jobbade bra på innermittfältet.

Hade ni koll på resultaten från de övriga matcherna?

– Vi på bänken hade det men spelarna på plan visste ingenting.

Hade IFK Östersund lyckats få till en kvittering mot Junsele skulle FV inte behövt kvalspela.

– Jag läste i tidningen att Östersund skulle vila sina bästa spelare. Det tycker jag var konstigt, sa L-G Eriksson.

Vad är dina tankar inför kvalet?

– Att det blir tufft. Bara ett lag får en plats i trean. Men det är en fördel att vi har två hemmamatcher i kvalet.

FV möter tvåorna från tre division 4-serier. FV inleder borta mot Alnö på lördag. Björna startar kvalet borta mot Ytterhogdal.

FV:s rutinerade mittfältare Tom Juma skulle ha rest hem till Kenya i dag. Men han blir kvar och spelar kvalmatcherna.