Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyssar och tårar på böndernas gårdar

Annons

Det blev kyssar och tårar när bönderna gick till kärleksval i onsdagens "Bonde söker fru". För Johan Wadborg blev det både och.

Det var en av de jobbigare dagarna i mitt liv, säger spannmålsbonden, som förälskat sig i båda sina dejter.

Sommar blir till höst och de pirriga förälskelserna djupnar - eller dör - i "Bonde söker fru" i TV 4. I onsdagens avsnitt sökte bönderna svaren i sina hjärtan och fattade avgörande kärleksbeslut.

För kött- och skogsbonden Klas Karlsson från Kolmården var valet enkelt. Han visste redan tidigt i programmet att det var Sandra Olsson som fick hans hjärta att slå snabbare.

Det hade jag anat från början faktiskt, från när vi träffades för första gången. Det lutade åt henne hela tiden. När de flyttade in på gården tänkte jag att jag skulle ge alla samma chans, men så blev det hon igen, berättar han med ett skratt.

Lättnaden var påtaglig när de till sist kunde förenas i en passionerad kyss.

Att han faktiskt skulle finna kärleken i programmet hade Klas Karlsson inte väntat sig.

Jag tog det med en klackspark, såg det som en rolig grej och en bra chans. Men det blev ju bra!

"Stor vånda"

Om Klas Karlssons val var solklart var det desto molnigare över spannmålsbonden Johan Wadborgs gård i Landskrona. På valdagen hade han två för honom likvärdiga kandidater att välja mellan. Valet föll till sist på Jonna Nilsson, och en besviken Elin Wetterhäll fick lämna gården.

En tår rann över bondens kind medan han grubblade över om han verkligen gjort rätt.

Det kunde ha gått precis hur som helst, och det var egentligen inte bra att valet var så svårt. Det skulle ju ha varit självklart, säger Johan Wadborg, som till och med var nära att ångra sig och springa efter Elin Wetterhäll. Det blev inget lätt val. Jag hade stor vånda över detta.

Känslor för Elin

Men han hade bestämt sig för att Jonna Nilsson skulle vara den rätta, och det stod han fast vid. Tvivlen och tårarna till trots.

Vi hade rätt kul ihop, det var lättsamt och roligt. Hon är sprallig och öppen. Men med Elin var det egentligen mer känslor, konstaterar han i efterhand.

Nu längtar Johan Wadborg efter bröllop och barn. Men om "Bonde söker fru" tagit honom närmare den drömmen får han inte avslöja än.

I säsongens näst sista avsnitt sätter bönderna sina nya relationer på prov genom att ta med sig dejterna på romantisk semester.

Mer läsning

Annons