Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkotrappan regnbågsmålad

Trappan till domkyrkan i Härnösand har målats i regnbågens färger. Vid 8-tiden på tisdagsmorgonen var färgen fortfarande blöt.

En färgglad entré. Det har domkyrkan i Härnösand fått under natten då trappan till kyrkan målats i regnbågens färger.

Kyrkans informatör Maria Prytz var ovetandes om händelsen på morgonen.
- Vi måste nog gå ut och se efter hur det ser ut först, alla har inte sett exakt hur det ser ut ännu, säger Maria Prytz.

Vid 9.30-tiden hade hon och övrig personal på kyrkan sett över trappan.
- Det var snyggt gjort, dessvärre får vi inte ha målningar på några av våra byggnader eller fastigheter. Vi kommer tyvärr att behöva ta bort den här färgen.

Domkyrkan har inte bestämt om de kommer göra en polisanmälan om skadegörelse ännu.
- Inte vad vi vet just nu. Vi vet inte hur svårt det är att få bort färgen. Vi har vaktmästare som ska se över trappan, och om det går att ta bort färgen med vatten och lösningsmedel. Sitter färgen hårt och det krävs omfattande arbete för att få bort den kanske vi gör en polisanmälan, säger Maria Prytz.

Regnbågsflaggan, ibland kallad Prideflaggan, är en populär symbol i HBTQ-rörelsen. Färgkombinationen står för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner. Regnbågsflaggan står även för respekt för medmänniskor och tolerans.

Vet du varför trappan målats?
Tipsa oss via 72006.

Allehanda.se återkommer med fler uppgifter.