Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkopolitiker i Nätra Sidensjö: "Nej tack till fascister inom kyrkan"

Svenska kyrkan är i dag en öppen kyrka som omfamnar alla oavsett tro eller nationalitet. Denna öppenhet hotas om nationalister och fascister väljs in i kyrkomötet, stiften och i de olika församlingarnas styrelser.

Din röst är viktig – även om du inte deltar i församlingsarbetet eller ens går till kyrkan. Din röst är viktig för att kyrkan fortsättningsvis ska kunna värna om samhällets svagaste.

Det finns strömningar som vill verka för att kyrkan inte längre ska driva ett generöst arbete gentemot våra flyktingar.

I dag är det många församlingar som har ett aktivt arbete med att hjälpa flyktingar med allt från att hjälpa till att fördela kläder och skor, anordna kulturkvällar till barnverksamhet eller språkcaféer.

■■ INSÄNDARE: Socialdemokraterna inför kyrkovalet: "Ingen av dagens församlingar kommer att försvinna"

Kyrkan bedriver även ett aktivt biståndsarbete för att hjälpa människor i andra länder. Kyrkan viger även samkönade par och stödjer HBTQ-arbetet för mänskliga rättigheter.

Kyrkan bedriver också ett viktigt arbete för att stödja och hjälpa utländska tiggare i Sverige. Det är viktigt att du röstar för att det här arbetet i Kristi anda ska kunna fortsätta.

De nationalistiska krafterna som vill ta kontrollen över kyrkans arbete vill vingklippa kyrkans kärleksfulla arbete och motarbeta vad man ser som en vänsterdominans inom kyrkan.

Det är också viktigt med allt barn- och ungdomsarbete som bedrivs i svenska kyrkan. Denna verksamhet skall vara öppen för alla och vi socialdemokrater vill att den ska vara helt kostnadsfri. Så alla barn och ungdomar ska få vara med och ingen ska känna sig utanför.

■■ INSÄNDARE: Kyrkovalet: "Centerpartiet värnar den öppna folkkyrkan – vi vill utveckla vårt kulturarv"

Vi ska även verka och bevara det stora kultur arv som vi har med alla våra kyrkobyggnader och vårda och bevara dessa.

Alla ska känna sig välkommen i vår svenska kyrka, än vars man är på denna väg troende, sökare eller annat. Alla har samma värde!

Christina Andersson 

Kyrkopolitiker Nätra Sidensjö pastorat (S)

■■ INSÄNDARE: Biskopen: "Svenska kyrkan öppen för alla – ta ditt ansvar som medlem och rösta i kyrkovalet"

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel