Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkokören bjöd på kakfest i församlingshemmet i Docksta

LÄSARTEXT
Tisdagen den 6 november var det med spänd förväntan jag gick till församlingshemmet i Docksta. Vår kyrkokör hade nämligen inbjudit till sin sedvanliga församlingsafton med kakfest. Alla deltagare i kören hade bakat var sin kaksort. Det var alltså ett jättefika vi blev bjudna på!

Kantor Magnus Skoglund inledde med att låta oss få öva melodierna från den nya kyrkohandboken. Det var bra att ha hela kyrkokören för att förstärka sången. Det fanns fem olika varianter, och vi fick prova på alla. Det blev många nya melodier som kändes mer eller mindre främmande att sjunga. Men man vänjer sig väl så småningom. Det som nu känns hemvant har ju också varit nytt en gång.

Så var det dags för kören. Den sjöng två sånger och började med ”Andetag” som vi fick höra första gången, när Sara Öhlén och Pelle Nordlander gästade Vibyggerå kyrka. Marianne Skoglund var en mycket fin solist.

Innan de sjöng sin andra sång delade komminister Mats Hallin några tankar kring gudstjänsten som sådan, och hur han kommit att tycka om vår gudstjänstagenda.

Marianne Skoglund berättade om Action Aid. Det var den organisation som dagens kollekt skulle gå till. Det är en organisation som arbetar i 20 olika länder för att göra det bättre för fattiga kvinnor. Man arbetar i fem huvudområden.

Våld mot kvinnor

Ekonomiska rättigheter

Kvinnors kontroll över sina egna kroppar

Mobilisering av kvinnor

Kvinnliga jordbrukare

Så var det då dags för fikat. 24 sorters kakor! Åtgången blev stor när de mer än 80 närvarande köade för att välja bland alla sorterna. Det är tydligt att körmedlemmarna bakar lika bra som de sjunger.

När alla hade försett sig, blev det så möjligt att köpa och ta med sig hem av de kakor som vi inte hade orkat fika upp. 5 kronor kakan var priset. Tillsammans med kaffekollekten blev det 3770 kr att skicka till Action Aid – som har sin verksamhet bland utsatta kvinnor.

Mätta och belåtna gav vi oss ut i höstrusket igen. Det är skönt med den här traditionen som kören har. Det ger näring för både kropp och själ.

Karl-Anders Nordström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel