Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkoherde backar om skadestånd

Den skånske kyrkoherde, vars advokat ifrågasätter två förståndshandikappade barns rätt att få skadestånd för en dödsolycka som krävde deras fars liv, tar nu avstånd från hur advokatens uttalande har tolkats.

Han tycker att advokatens uttalande har fått orimliga proportioner.

Han hänvisade bara till lagtexten. Jag anser absolut inte att barnen inte har rätt till skadestånd på grund av att de är förståndshandikappade, säger han till Kvällsposten. Allt har blivit så fel. En pappa till en rullstolsbunden pojke frågade mig om jag trodde att hans son inte kunde känna sorg.

Kyrkoherden och kyrkorådets ordförande i den aktuella församlingen har stått åtalade för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död.

En 43-årig kyrkogårdsarbetare förolyckades då jordmassor rasade ned i den grav han höll på att gräva. Offret efterlämnade sig sin hustru och de två handikappade barnen. Båda förnekar brott.