Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkan skulle vinna på besökare som kan sitta skönt

Annons

Jag rörde om i grytan vad det beträffade bänkarna i Örnsköldsviks stadskyrka. Jag träffade kyrkoherden på Fjällräven Center i samband med den tragiska olyckan med ishockeymålvakten som drunknade i hamnen förra våren. Hon höll då med mig att vissa förbättringar borde ske, men hon poängterade att det måste ske under varliga former.

Läs även: Örnsköldsviks kyrka bjöd in till regnbågsmässa: "Det handlar om att skicka en signal"

Nu har det invigts en entré vid hörnet av kyrkan så att rullstolsburna, även motordrivna, kan ta sig in och delta i gudstjänster och vid Lucia. Hon upplyste också att det fanns dynor vid ingången så att man kan sitta bekvämt. Men jag vill ändå hävda att de befintliga bänkarna borde gå att bygga om med lite bredare sittplats, med mjuk stoppning och så att ryggstödet vinklas några grader bakåt så att man sitter bekvämt.

För Plus-kunder: Ö-viks kyrka blir mer tillgänglig: "Väldigt stolt över att man gör den här satsningen"

Jag läste att Själevads kyrka ska genomgå en förvandling och ta bort en del bänkar. Kyrkan skulle vinna på att få besökare som inte bara njuter av de tillställningar som bjuds utan även att kunna sitta skönt.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Nils-Åke Eklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel