Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkan och HBTQ: "Snarare de som fördömer och förminskar som skymmer Guds nåd och kärlek till världen"

Annons

Svar till insändaren Regnbågsmässa: Kritiken är mot er präster inom kyrkan – inte mot ett visst levnadssätt publicerad 10 december.

Det är möjligt att jag har missuppfattat dig Thomas men jag blir inte övertygad då du i ditt svar misstänkliggör en hel grupp människor som oärliga och ovilliga att ta emot Gud.

Du skriver: "...tvivlar jag på deras ärlighet att vilja ha med Gud och göra. Deras stolthet vittnar emot dem". Om du med "deras" menar HBTQ-personer så får det en falsk klangbotten som för mina tankar till antijudisk konspirationsretorik. De vittnesmål från HBTQ-personer som jag har tagit del av tecknar många gånger fruktansvärda bilder av kristna sammanhang, personer, familjer som har slitit sönder, fördömt och förskjutit vad som borde ha varit kärleksfulla, bejakande och stöttande sammanhang.

Det finns många berättelser i Bibeln där Jesus går hårt tillrätta med sådana beteenden där Guds ord används för att förtrycka människor

Enligt vad jag tror och som jag tolkar Bibeln är det snarare de som fördömer och förminskar som skymmer Guds nåd och kärlek till världen. Det finns många berättelser i Bibeln där Jesus går hårt tillrätta med sådana beteenden där Guds ord används för att förtrycka människor, inte minst hård var han mot de religiösa som var djupt förtrogna med Skriften men glömde människan.

Läs också: Prästkandidaten: Går utmärkt att vara bibeltrogen och säga ja till HBTQ-relationer

Du fortsätter att prata om nåd, men det är något som inte stämmer. Jag ser mig själv som beroende av Guds nåd men den nåd som jag tycker kommer till uttryck i dina insändare känner jag inte som Guds och skulle inte kalla nåd, utan snarare onåd.

Vi kanske borde ta en fika tillsammans och prata vidare för att undvika eventuella missförstånd? Jag har nämligen svårt att förstå din kritik och dina argument. Jag utgår ifrån att du har varit på många regnbågsmässor eftersom det annars är svårt att vara konstruktivt kritisk.

Björn Westerlund,

prästkandidat

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Kyrkan har förlorat riktningen – regnbågsmässa är fel väg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel