Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyla mot varma klassrum

Även i år får vissa elever och lärare på Kramforsskolan räkna med några stekheta dagar i sina klassrum. Nästa år ska förhoppningsvis problemet vara löst med hjälp av kylaggregat.

Problemet med varma klassrum i Stenskolan på Kramforsskolan har funnits ända sedan skolan byggdes 1907. Det är framförallt soliga dagar i slutet av vårterminen och början av höstterminen som de tre klassrummen i söderläge blir extremt varma.

Häromåret tyckte skolpersonal och elever att det var dags att göra något åt problemet. Bostadsbolaget Krambo, som har underhållsansvaret, fick i uppdrag att ta fram förslag till en lämplig lösning.

- Det handlar om ett kulturskyddat hus men vi har fått okey från stadsarkitekten om att sätta upp kylaggregat på utsidan, berättar Krambos förvaltare Sture Norberg.

Nu kan skolpersonalen och eleverna inte räkna med att få sina klassrum bättre tempererade i år.

- Vi har ansökt i 2009 års investeringsbudget att få sätta in komfortkyla i de tre planen. Om vi sedan får loss pengar återstår att se, säger Kramfors kommuns fastighetschef Jörgen Eurenius.

Förhoppningsvis kan aggregaten köpas in och monteras efter årsskiftet.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70