Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna utsatt för gruppvåldtäkt

I helgen blev en medelålders kvinna överfallen och våldtagen av flera män i centrala Härnösand. Än finns inga misstänkta.

- Det var två eller fler gärningsmän, säger Jan-Ola Nordin, vid polisen i Härnösand.

Kvinnan, som är i 36-årsåldern, var på väg hem till sin bostad under natten mot söndag då hon överfölls någonstans mellan Lidl och Tidningen Ångermanland.

Därefter ska hon ha tvingats till samlag.

- Vi har gjort spårsökning på plats med hundar, säger Jan-Ola Nordin.

Det dröjde till måndagskvällen innan kvinnan orkade anmäla händelsen till polisen. I dag, tisdag, åkte kvinnan och en polis till Sundsvalls sjukhus för att dokumentera hennes skador, vilka hon fått på rygg, armar, fotled och huvud.

Kvinnan hördes också i samband med undersökningen.

- Hon har dimmiga minnesbilder av vad som hänt, och har bara kunnat lämna ett mycket dåligt signalement. Vi vet inte så mycket mer.

Det finns ingen misstänkt för dådet. Polisen hoppas att vittnen som sett något träder fram. Kvinnan befann sig på en krog innan överfallet och polisen hoppas att någon där iakttagit någonting.


Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51