Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna terroriserade sin granne i Sollefteå i veckor – nu åtalas hon för mordförsök

Kvinnan ska ha sökt upp sin granne beväpnad med kniv – men mannen lyckades backa och låsa dörren.
Enligt åklagaren ska det ha varit det som gjorde att kvinnan inte lyckades fullborda brottet. Veckorna efter terroriserade kvinnan mannen med sms och en lapp i brevlådan med budskapet om att han ska dö – innan kvinnan slutligen greps av polis.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern och bosatt i Sollefteå kommun, anhölls misstänkt för brotten 18 december och har sedan dess suttit häktad.

Nu åtalas kvinnan för mordförsök. Enligt stämningsansökan ska kvinnan ha beväpnat sig med en kniv och gått hem till grannen i syfte att döda honom. Hon ska sedan ha höjt kniven mot honom för att hugga kniven i halsen på honom, men mannen lyckades backa undan och låsa dörren – något som kan ha räddat mannens liv.

För Plus-kunder (uppföljning): Hävdar att röster sa åt henne att mörda grannen – gick dit med kniv och skickade sedan hot: "Nu är du dödens"

Efter händelsen som inträffade i slutet av november ska kvinnan även ha hotat mannen för att han kontaktat polisen. Vid flera tillfällen ska hon då ha skickat sms till mannen med budskapet att han ska dö eller skadas.

Hoten har varit sådana att mannen kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Strax före jul hittade mannen sedan en lapp i sin brevlåda där kvinnan skrivit att hon ska döda honom. Mannen kontaktade då polisen som kunde gripa kvinnan och sedan dess har hon suttit häktad misstänkt för brotten.

Nu åtalas kvinnan för försök till mord, två fall av olaga hot och övergrepp i rättssak. I andra hand yrkar åklagaren att kvinnan ska dömas för förberedelse till mord alternativt olaga hot.

Kvinnan har erkänt olaga hot och vidgår händelseförloppet, men inställningen är i övrigt oklar.