Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna skjuten till döds i Malmö

En man och en kvinna i 20-årsåldern sköts i huvudet i Malmö i natt. Den skjutna kvinnan avled senare av sina skador, meddelade Universitetssjukhuset Mas i Malmö. Därmed rubricerar polisen skottdramat som mord.

Kvinnan var 20 år gammal. Den 21-årige mannen, som också först transporterades till Mas, har förts till Universitetssjukhuset i Lund där han vårdas för skottskador i huvudet.

Mannen hittades på Ramels väg vid 00.30-tiden. Enligt de första uppgifterna misstänkte polisen att han knivskurits. Sedan upptäckte man att han var skottskadad och skjuten i huvudet.

Kort därefter hittades kvinnan i en bil vid Västra Skrävlinge kyrka, inte långt därifrån.

Även hon var skjuten i huvudet, säger Lars Lindvall, länsvakthavande vid Skånepolisen.

Ingen är ännu gripen misstänkt för skotten.

Båda offren ska ha suttit i bilen där kvinnan hittades skjuten.

Vi utgår från att de kände varandra eftersom de färdades i samma bil, säger Persson.

Bilen är beslagtagen och även den ska genomgå teknisk undersökning.

Det är enligt Calle Persson ännu oklart vilken sorts vapen som användes:

Det håller vi på att ta reda på. När teknikerna går igenom bilen får vi se om de säkrar några spår från skottlossningen. Vid sådana här skottlossningar brukar det vara handeldvapen men vad exakt för slags får vi ta reda på så småningom.

Det har tidigare förekommit uppgifter om att mannen var vid medvetande då han hittades av polisen. Han har dock inte kunnat förhöras, uppger Persson.

Men han är känd av oss sedan tidigare. Kvinnan är inte känd av oss i brottssammanhang. Vi tittar med inre spaning på framför allt mannens bakgrund. Och så ska vi hålla förhör med anhöriga och vänner för att söka ledtrådar till ett eventuellt motiv, säger han.

Än är det enligt Calle Persson för tidigt att säga något om vad som kan ha utlöst händelsen, men polisen misstänker inte att det rör sig om gängrelaterad brottslighet.