Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna omkom i husbrand

En 85-årig kvinna omkom under torsdagsmorgonen vid en husbrand i Komnäs. Vad som orsakat branden är fortfarande en ännu inte besvarad fråga.

Nu på eftermiddagen befinner sig polisens tekniker från Sundsvall på platsen för att undersöka vad som kan ha orsakat branden.

Enligt förundersökningsledaren Ann-Jeanette Arnkvist vid Örnsköldsvikspolisen vet man inte om brandorsaken blir känd redan idag.

Totalt 13 personer från deltidsbrandkåren i Sidensjö och brandkåren i Örnsköldsvik kämpade under torsdagsmorgonen med att släcka en husbrand i Komnäs.

- När räddningstjänsten kom till platsen var huset övertänt och det är svårt att säga hur länge det brunnit, säger Jonas Hägglund vid Örnsköldsviks räddningstjänst.

Den 85-åriga kvinnan som omkom var ensam i huset och hon hittades när rökdykare gick in i huset.

Det var en förbipasserande som uppmärksammade branden och ringde SOS strax efter 03.30.

Boningshuset har brunnit ner men övriga fastigheter på tomten har kunnat räddas. De närmsta grannarna bor drygt 150 meter från platsen och deras fastigheter var inte i någon fara.

Under eftermiddagen var fortfarande deltidsbrandkåren från Sidensjö fortfarande kvar på platsen för eftersläckning.

De kunde lämna platsen vid 15-tiden.

MADELENE HOLMGREN
0660-29 55 53