Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna misstänkt för sexuellt utnyttjande på det stängda HVB-hemmet i Kramfors

Förra veckan stängde ett HVB-hem i Kramfors, då IVO upptäckte stora brister på boendet. Nu har en utredning startat mot en ägare av det numera stängda HVB-hemmet i Kramfors.

Förra veckan stängdes ett HVB-hem i Kramfors kommun med omedelbar verkan, då Inspektionen för vård och omsorg (IVO) upptäckt allvarliga brister på boendet. Lokalen ska bland annat vara vanskött och har saknat föreståndare.

Enligt uppgifter till SVT Västernorrland blev även en kvinnlig ägare polisanmäld för att hon ska ha utnyttjat tonårspojkar på boendet. Hon ska bland annat ha haft ett förhållande med en 17-årig pojke på boendet.

Nu bekräftar polisen för SVT att en förundersökning har startats. Kvinnan misstänks för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

– Det pågår en förundersökning just nu och just nu ligger ärendet hos en för mig okänd åklagare, säger Lars Franzell vid polisen till SVT.

FLER NYHETER:

Tog strupgrepp på klasskamrat i Sollefteå – tonåring dömd för misshandel

För Plus-kunder: Ö-viks kommun har köpt nedlagd restaurang: "Vill att det ska bli något riktigt bra"

Dominant Mora besegrades ändå av Modo - gästerna stod för supercomeback

För Plus-kunder: Hologram skapar nya datajobb: "Lika speciellt som när mobiltelefonen blev smart"