Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna i Kramfors lämnade sina djur i avföring och utan vatten

En kvinna i Kramfors förbjuds nu att ha fler än fyra katter och två gnagare efter att hon lämnat alla sina djur ensamma i två dygn. Under tiden var djuren utan vatten och fick vistas i sin egen avföring.

Annons

I augusti gjorde länsstyrelsen en kontroll hos kvinnan och fann flera allvarliga brister i djurhållningen. Kvinnan ska ha lämnat alla sina djur ensamma i två dygn. Kvinnans marsvin, kaniner och grisar hade ingen tillgång till vatten och hennes tolv katter hölls i samma utrymme under tiden. Ammoniakhalten i luften var mycket hög och det stack i ögonen när länsstyrelsens personal gick in till katterna.

Kattlådorna var överfulla av avföring och urin och det låg även avföring på golvet och i hyllor.

Marsvinen och kaninerna hölls i burar som även de var smutsiga av avföring.

Även grisarna hölls i ett begränsat utrymme som inte var rent. Det hade inte heller tillräckligt med ljusinsläpp och ventilation.

Vid en uppföljande kontroll i november återstod bristerna och kvinnan förbjuds nu att ha fler än fyra katter och två gnagare.

Länsstyrelsen anser att kvinnan har brustit i tillsynen av djuren och trots upprepade påpekanden från länsstyrelsen kvarstod de allvarliga bristerna i djurhållningen.