Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna dödad i skottdrama i Malmö

En 20-årig kvinna dödades och en 21-årig man fick allvarliga skallskador i ett skottdrama i Malmöstadsdelen Rosengård natten till lördagen. Båda sköts i huvudet.

Mannen påträffades på Ramels väg i bostadsområdet Herrgården vid halv ett-tiden och ska då ha varit vid medvetande. Den skjutna kvinnan hittades en kvart senare, medvetslös och sittande i en bil på Västra Skrävlinge kyrkoväg ett par hundra meter därifrån.

Både mannen och kvinnan transporterades i ambulans till Universitetssjukhuset Mas i Malmö, där kvinnan avled på lördagsförmiddagen. Mannen överfördes tidigt på morgonen till Universitetssjukhuset i Lund där han vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Inga vittnen

Hans tillstånd är okänt.

Av säkerhetsskäl råder det sekretess, säger sjukhusets informationschef Per Längby.

Polisen har inte funnit några vittnen till själva skottlossningen som efter 20-åringens död rubriceras händelsen som mord och försök till mord. Inte heller har man hittat något skjutvapen.

Tekniska undersökningar vid bilen och vid den plats där den skottskadade mannen hittades pekar dock på att båda offren befann sig i bilen när skotten avlossades, och att mannen efteråt begivit sig av för att söka hjälp.

Bilen, en vit Renault, har tagits in för närmare teknisk undersökning.

Känd av polisen

Poliser fanns redan på Ramels väg på grund av en garagebrand då larmet gick om den skadade mannen.

Utredarna ville på lördagen inte spekulera i motivet bakom skjutningen eller om den kan ha något med det våldsamma gängkrig som pågått i Malmö i över ett år, och som anses ligga bakom åtminstone en tidigare dödsskjutning.

21-åringen är sedan tidigare känd av polisen men kvinnan finns inte noterad i något brottsligt sammanhang.

Vi söker nu ett motiv eller en eventuell hotbild i mannens bakgrund och ska höra personer i hans omgivning, säger Skånepolisens informatör Calle Persson till TT.