Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvartetten som skapades på nyårsdagen

Tack vare att nyårsdagens musikgudstjänst från Själevads kyrka lades ut på Youtube har jag fått ta del av en helt igenom lysande gudstjänst under Zandra Zinners ledning. Så synd att det var inför en tom kyrka. Men någon gång skall väl kyrkportarna öppnas på nytt för oss alla, så att vi på plats får ta del av allt det vackra och fina som Svenska kyrkan bjuder på.

”Kvartetten som sprängdes” låter välbekant, men det är mycket roligare med ”Kvartetten som skapades”. Kanske bara tillfälligt, men ändå så briljant sammansatt med den starkt lysande prästen Zandra Zinner som tindrade så fint som den centrala budskapsförmedlaren i tal och sång. Kantor Marie Hörnell vid flygeln och frilansande kantorn Anna-Karin Adolphsson med tvärflöjt och sång. Därtill Daniel Söderberg med gitarr och solosång.

För man samman fyra så duktiga musiker med frontfiguren Zandra Zinners kroppsspråk och uttrycksfulla budskap i tal och sång kan det inte annat än bli bra.

För att ni skall få ta del av produktionen av Jonas Öberg kan ni gå in på Youtube och lyssna på ”Webbgudstjänst på nyårsdagen från Själevads kyrka”. 26 minuter som griper en ända in i själen. Betyget blir fem stjärnor av fem möjliga.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel