Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvar i stan – lyckat arrangemang för hemmavarande i Ö-vik

”Kvar i stan riktar sig till dig som under några onsdagar i sommar vill delta i lättsamma promenader i stan. Dessutom får du social trevnad och gemenskap”.
Ja så kan man läsa i en folder som spridits till i huvudsak äldre personer med dessa behov.

Initiativtagare till träffarna är Barbro Bonnedal och Maine Svensson i RPG. Afasiföreningen är medarrangör. Studieförbundet Bilda har svarat för annonsering och bjudit på en busstur sista onsdagen till Solbacken.

Samlingspunkten för varje onsdag har varit Stora torget . Man har haft jättetur med vädret, inte en regndroppe. Ett tjugotal personer har kommit varje gång.

Vandringarna har haft olika teman.

– Första träffen 26 juni gick man till EFS-kyrkan för genomgång av de olika samlingarna . Här sjöng man in sommaren med Mai Sundin vid pianot. Inger Nilsson läste några dikter.

– Onsdag 3 juli var promenaden i stadsparken. Centrumutvecklare Anette Forsberg berättade om Ö-viks stadskärna. Vid fikastunden på UH läste Per Erik Vestman egna dikter och berättade några sommarminnen från Anundsjö

- 10 juli gick man till Ödbergska gården, där Göte Nordmar tog emot och berättade om gårdens historia. Kaffet intogs på gården.

- Fjärde vandringen företogs till Resecentrum och Hamnparken, samt Arkenbiblioteket där man intog fika i Laura. Ett besök gjordes på Nordic Welnes där besökarna blev väl bemötta och fick bra erbjudanden

- Ö-viks museum var målet för den 5:e vandringen. Där berättade Katarina Larsson om museets historia och verksamhet idag. Där intogs kaffe med fikastund.

- Den avslutande samlingen hölls på Solbacken, där gruppen intog lunch med kaffe.

Anita Näslund, mångårig lärare, berättade och vi fick sjunga en hel del sånger av Alice Tegner i kyrkan där. Tacksamma ord riktades till de ansvariga med blommor och gott. Arrangemanget kommer säkert igen nästa sommar.

Åke Nilsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel