Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kustladan laddar för en dansant sommar

Nu börjar sommarsäsongen för alla dansfrälsta att närma sig. På Kustladan i Docksta är det premiär den 27 maj med Matz Bladhs.
– Det blir garanterat ett spännande program som vi hoppas att ni alla kommer att gilla, säger arrangören.

I dansbandsvärlden innebär den sena våren och tidiga sommaren både avslut och premiär. Vintersäsongen inomhus tar slut och logarna och folkparkerna börjar vädra luft.

Kustladan vid Docksta vandrarhem och camping är ett ställe som snart drar igång sin verksamhet.

– Vi har nu skrivit kontrakt med några av Sveriges populäraste dansband inför säsongen 2016 och känner oss mycket nöjda. Vi har kvar alla våra mest uppskattade band och tar tillbaka Callinaz och Thor Görans, säger arrangören i ett pressmeddelande.

Det blev lite omkastningar av det tänkta programmet i och med att Flamingokvintetten inte hade möjligheter att spela i Kustladan i år.

– Det blir garanterat ett spännande program som vi hoppas att ni alla kommer att gilla, säger arrangören i ett pressmeddelande.

Inleder gör populära Matz Bladhs den 27 maj. Matz Bladhs bildades i Falkenberg 1968 och bandet består i dag av Bandet består av Lars-Olof Karlsson på gitarr och sång, Conny Nilsson på sång, Sören Kenstam på trummor, Niclas Olén på klaviatur och Håkan Nordling på saxofon, tvärflöjt och gitarr.

Några av bandets mest berömda låtar är "Ljus och värme", "Senorita", "Aj aj aj (Jag svävar i det blå)" och "Vid Silverforsens strand".

I juli kommer Black Jack på besök och i augusti bland annat Claes Lövgrens. Donnez, som spelade på Hullsta Gård nyligen, kommer att vara aktuella med en ny skiva, "Många långa mil" släpps den 27 maj.

Hela programmet

27 maj: Matz Bladhs

3 juni: Mats Bergmans

10 juni: Fernandoz

17 juni: Callinaz

1 juli: Per-Håkans

8 juli: Streaplers

15 juli: Black Jack

22 juli: Donnez

29 juli: Drifters

5 augusti: Bengt Hennings

12 augusti: Jontez

19 augusti: Claes Lövgrens

26 augusti: Thor Görans