Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kusten rasade i andra

Höga Kusten har det tufft i mellersta trean.
Mot topplaget Frösön gjorde man en bra första halvlek, för att sedan rasa ihop under sex minuter i den andra halvleken.

– Vi släpper in tre mål på sex minuter i inledningen av andra halvlek och då blir det jobbigt, säger Höga Kustens tränare Sergui Tanurchov.

Annars tycker Tanurchov att Höga Kusten gör en riktigt bra bortamatch mot tabelltrean.

– Vi hade ett par jättechanser till kvittering, bland annat ett friläge och ett stolpskott i slutet på den första halvleken. På det stora hela tycker jag att vi gör en bra match, säger Tanurchov.

Trots det utsatta läget, Höga Kusten ligger under nedflyttningsstrecket, så är Tanurchov ändå positiv inför framtiden.

– Vi saknade fem, sex ordinarie spelare och vi har stora skadebekymmer. Men jag tycker de spelare som spelar mot Frösö gör det bra och vi kommer att bli ännu bättre framöver, säger Tanurchov.

Nykomlingarna Frösöns heta form håller i sig. Ännu en vinst som gör att laget hakar på i toppen, även om spelet inte lät sig imponera inledningsvis. Frösön tog visserligen ledningen med 2–0 efter två snabba mål av Lars Sunnfors men tränare Anders Engström var inte nöjd med spelarnas fokus efter 45 spelade minuter.

– Vi ledde med 2–0 och det smög in i huvuden att "det var klart" och vi tar inte jobbet, hamnar fel i positionerna och slarvar. Det blev en liten uppsträckning i halvtid, säger Engström till op.se.

Uppsträckningen verkade ha fått effekt då laget visade upp nya krafter och ett nytt tänk efter paus. Tre nya snabba mål inom tio minuter och segern var bärgad.

– Det är fantastiskt roligt, vi är inne i en bra period. Vi är så pass bra att, om vi är fokuserade, så kan vi gå långt. Vi har ingen målsättning om att gå upp, men det vore jättekul om vi kunde haka på och vara där uppe.