Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kurt Lindqvist var en stor personlighet och företrädare för Länsförsäkringar

Förre verkställande direktören i Länsförsäkringar Västernorrland, Kurt Lindqvist, Sundsvall avled den 11 oktober. Han blev 81 år.

Kurt Lindqvist var en av dem som omformade Västernorrlands läns brandstodsbolag till dagens moderna Länsförsäkringar.

Med försäkringsbolagets rötter och start 1844 kom bolaget under 1900-talets senare del att ta verkliga utvecklingssteg in på nya försäkringsområden och inte minst de första tankarna på att ett Länsförsäkringsbolag skall erbjuda banktjänster – dagens Länsförsäkringar Bank.

Kurt Lindqvist tid i bolaget spänner över femtiotalet år och blir samtidigt en bild av hur det moderna Sverige växer fram.

Han var bondsonen från Allsta som tidigt insåg mekaniseringens möjligheter i lantbruket. Han startade tidigt det vi idag skulle kalla en maskinstation där ett antal olika maskintjänster erbjöds bönderna i trakten.

Hans personlighet och intresse för affärer skapade vägen in att bli försäkringsombud för dåvarande Länsbolaget.

Det som från början var en fritidssyssla kom med tiden att ge möjligheten att på heltid arbeta som säljare och distriktschef i bolaget. Detta kom att leda till en karriär som marknadschef och sedermera att avslutas som verkställande direktör under åren 1990-1998.

Under åren som VD kom han att utveckla gruppens och bolagets försäkringar inom person och liv samt med en kraftfull satsning på konsument och lantbruksmarknaden skapa förutsättningar för dagens unika och starka marknadsposition – i länet och i Sverige.

Kurt Lindqvist ägnade ett särskilt stort intresse och engagemang för ungdomar – för nästa generations länsmedborgare och för dem som en dag ”skulle ta över”. Den genuina inställningen är vi många som fått känna kraften av.

Kurt Lindqvist var en stor personlighet och en verkligt värdegrundad profil och företrädare för vårt Länsförsäkringar. Det visar inte minst hans intresse att under alla år efter pensionen medverka vid de sammanhang där Länsförsäkringar samlas för att forma vägen framåt – den årliga bolagsstämman.

Vi minns en fin medarbetare, en god kamrat och för många en riktigt god vän.

Länsförsäkringar Västernorrland

Stig Högberg, Söråker, styrelseordförande 2010-

Anders Källström, Örnsköldsvik, styrelseordförande 2000-2010

Olof Kristow, Ånge, styrelseordförande 1993-2000