Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kurskamrater från Härnösand åker till Jerusalem för att studera ickevåldsarbete

På tisdag den 25 oktober åker kurskamrater från Härnösands folkhögskola till Jerusalem för att studera hur ickevåldsarbete går till på en konfliktfylld plats.

Vincent Narvarez går på "Fred, ickevåld, ledarskap" på folkhögskolan i Härnösand vilket är en kurs som hålls i samarbete med den kristna fredsrörelsen.

Kommande vecka åker han och hans kurskamrater till Israel och Palestina för att studera hur ickevålds-organisationer arbetar i ett konfliktfyllt område. Dagen före avresan åker de ner till Stockholm för en studiedag på Ljusgården.

För Plus-kunder: Ny turismutbildning i Höga kusten: "Det fantastiska är att den utvecklar Norrland"

– På måndagen kommer vi bland annat träffa Lotta Sjöström Becker som är generalsekreterare för Kristna fredsrörelsen, hon kommer att prata om deras organisation. Det kommer även andra grupper, som Judar för israelisk-palestinsk fred (JIPF) som kommer att berätta om hur de jobbar för fred, säger Vincent Navaraez.

Dagen efter åker de till Jerusalem för att träffa andra organisationer för att få se hur de arbetar samt få delta på olika workshops. Resan kommer att pågå i tolv dagar. De kommer även att åka Betlehem och eventuellt någon annan plats på västbanken. Resan görs i samarbete med studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem.

– Det är intressant att se hur de olika organisationerna jobbar på en sån konfliktfylld plats säger Vincent Navaraez.

Den som gått utbildningen kan sedan bli ickevåldstränare, hålla i workshops eller bli fredsobservatör bland annat för Kristna fredsrörelsen i utsatta områden.

FLER NYHETER:

Modos sportchef välkomnar Per Ledin till klubben: "Han kan väl komma till oss och träna"

För Plus-kunder: Husesyn vid Solbacksvillorna: "Vi har hittat vårt drömboende"

20-tal ungdomar i bråk i centrala Härnösand – polis hittade järnrör i närheten

För Plus-kunder: Här har präriebison nordligaste betet i Sverige: "En björn skulle få spö av en oxe"