Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurs i ekoturism vid Österlens Folkhögskola på besök i Höga kusten: "En fantastisk resa"

Kursdeltagare från utbildningen Entreprenör ekoturism vid Österlens Folkhögskola gjorde nyligen en studieresa till Höga kusten.

Annons

13 av 29 kursdeltagare, som kommer från hela Sverige, var med på studieresan. Syftet var att uppleva Höga kusten och träffa duktiga entreprenörer inom natur- och ekoturism.

Det började med att vi på torsdag eftermiddag träffade Mia Karlsson från Destination Höga Kusten, Mikael Englund på Höga Kusten Turism och Olle Lidgren, näringslivsutvecklare på Härnösands kommun.

Vi fick en presentation av destinationens utvecklingsarbete och hur arbetet är organiserat. Vidiskuterade bland annat hållbarhetsfrågor och näringslivsutveckling.

Efter det checkade gruppen in hos Fredrik och Mirja Lindström på Pelle Åbergsgården i Nordingrå. Fredrik är en av deltagarna på kursen.

På fredagen besökte vi Naturrum Skuleberget och entreprenörerna på Via Ferrata. Efter det vandrade vi upp till Slåttdalsskrevan i nationalparken. 

På lördagen fick vi en guidning på Mannaminne av Annika Stattin och en presentation av verksamheten, men spontan affärsutvecklingsdiskussion efter. Efter det åkte vi till Rotsidan för fika och Barsta. På kvällen åt vi middag på Gårdsbutiken i Nordingrå.

Vi har haft en fantastisk resa och kommer väldigt gärna tillbaka.

Petter Gustafsson,

kursansvarig

 

 

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons