Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsleden fortsätter köpa hus i Härnösand

Fastighetsbolaget Kungsleden fortsätter att köpa hus i Härnösand. Nu är turen kommen till K-konsulthuset på Gånsviksvägen. Prislappen är 4,6 miljoner.

- Vi kommer att förvalta huset på ungefär samma sätt som tidigare, säger Fredrik Thorgren, på Kungsledens avdelning för kommersiella fastigheter.

Sedan tidigare äger Kungsleden merparten av de lokaler som kommunen har verksamhet i, bland annat skolor, daghem och äldreboenden.

Bolaget äger också privata fastigheter. I fjol vår köpte bolaget bland annat Försäkringskassans hus och några andra fastigheter av Boström fastigheter.

- Vi har blivit väldigt starka i Härnösand och då är det naturligt att vi får erbjudanden om att köpa fastigheter, så var det i fallet med K-konsulthuset, säger Fredrik Thorgren.

När det gäller de publika fastigheterna som tidigare ägdes av kommungastigheter jobbas det för fullt med att hitta nya hyresgäster, bland annat till Franzenskolan.

- Vi har förfrågningar, men inget är klart när det gäller Franzenskolan, säger Bertil Pettersson på Kungsledens kontor i Härnösand.


OLA THELBERG
070-218 31 09