Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungligt stipendium till Härnösand och Mellansel

Mellansels IF och simhoppstränaren Sara Östman från Härnösand hyllas av kungen.

I går fick de stipendier på plats i residenset hos landshövding Gerhard Larsson.

I Mellansels fall handlar det om 30 000 kronor för ett brett utbud och rollen som tydlig motor i samhället. Föreningen driver bland annat bad, simskola, fotbollsskola, elljusspår, beachvolleyplan samt en fritidsgård - och man håller på att utveckla en stug- och husvagnscamping.

Pengarna är inget problem att göra av med.

- De går in i ungdomsverksamheten. Vi har så många projekt på gång. Kanske ska vi fara på något trevligt också med alla ungdomarna, säger Gunborg Karlsson som emot stipendiet tillsammans med Therése Westman.

Sara Östman är en eldsjäl som har gått från gymnastik till simhopp och i dag tränar både killar och tjejer i Härnösand och Kramfors inom Mellannorrlands simhoppsklubb.

Sara har vissa planer för sina 10 000 kronor.

- Jag har inte tänkt så mycket än. Men två utbildningar vill jag gå, massage och trampolin, och så får jag väl bjuda alla barn på tårta, förklarar hon.


KLAS LEFFLER
070-555 20 14