Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungen gladdes över dubbla medaljer

Annons

För första gången i Sotji blev Norge på fredagen utan medalj i en längdskidtävling.

Passande nog framför ögonen på kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Norrmännen får tåla att det går dåligt en dag, sade kungen, efter att ha bevittnat dubbla svenska medaljer.

Det svenska kungaparet hann knappt landa i Sotji förrän de fick uppleva svenska framgångar. På fredagen fanns de på plats på skidstadion Laura när Johan Olsson tog silver och Daniel Richardsson brons på 15 km klassiskt.

Det är väldigt skoj. Jag har ju varit med ganska många år och någon gång ska det väl lyckas, sade kungen till TT, efter att han gratulerat medaljörerna efter loppet.

Tryckte till Norge

Det är alltid lika roligt för killarna och för laget. Det är ju så himla mycket förberedelser som har pågått under lång tid, med spekulationer hitan och ditan. Så det är jätteroligt att det går bra, sade kungen, som också var nöjd över att se Norge misslyckas för en gångs skull.

På väg till skidtävlingen träffade kungen på sin gudson - Norges kronprins Haakon - och daskade till honom i huvudet med en ihoprullad startlista.

Han tyckte att vi hade varit för bra i OS hittills, jag tror att det var därför, sade Haakon till Expressens nätupplaga.

Något som kungen bekräftade:

Norrmännen ska vara enormt tacksamma, de har ju varit hur starka som helst. Om det går lite dåligt en dag, det får de tåla, sade kungen.

Olsson nöjd

Han passade även på att kommentera den norske skidkungen Petter Northugs icke-form.

Det är sånt som händer. Det är tufft, man kör slut på kroppen och så vidare. Man håller inte hur länge som helst, sade kungen.

Det är inte första gången som Johan Olsson presterat väl med kungligheter på plats. Kungen fanns på plats även under femmilssegern i Val di Fiemme förra året.

Otroligt kul att man lyckas bra när kungen är med. Vi fick inte guld nu, men fick väga upp det med att vi var två svenskar på pallen. Så kungen var nog nöjd, sade Johan Olsson.

Mer läsning

Annons