Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackra kärlekssånger av Ulrika Bodén

/
  • Ulrika Bodén sjöng från sin nya skiva

När Ulrika Bodén sjunger folkliga kärlekssånger lyssnar publiken.

Annons

Ulrika Bodén började för några år sedan att samla material till ett album med temat kärlekssånger. Hon har letat i Svensk Visarkiv efter texter och visor som uttrycker kärlekens känslor.

Största gensvaret fick hon nog från ett fullsatt Metropol i Härnösand på onsdag kväll när hon sjöng de visor hon skrivit till sin son och sin dotter.

Ulrika Bodén har en mycket bra publikkontakt, hon skrattar, skojar och skämtar i mellansnacken och det märktes också vilken spelglädje och samspel som finns i nya bandet Ulrika Bodén Band.

Fiolspelaren Mia Marins leende under nästan hela konserten ropade närmast ut hur roligt det är att spela med Ulrika Bodén.

Ulrika Bodén Band består av några av den svenska folkmusikens bästa musiker. Daniel Fredriksson virtuosa spel på sin mandola, sin låtluta, Mia Marins väldigt svängiga fiolspel, Petter Berndalens väldigt pådrivande slagverk och Gustav Hyléns trumpet. Gustav Hylén spelar på en så kallad quarter trumpet, den har en extra ventil för halvtoner, som är vanliga i folkmusik och klassisk musik. I jazzen spelar trumpeten halvtoner genom att böja tonerna i sitt spel.

I går kväll spelade Ulrika Bodén Band i Sollefteå kyrka och på lördag kväll spelar Ulrika Bodén Band på Folkan i Örnsköldsvik. Den 9 november spelar Ulrika Bodén Band på Babelsberg i Kramfors.

Mer läsning

Annons