Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utställning i väntan på vadå

Annons
Utställning i väntan på vadå

Konst

I väntan på vadå

Medlemsutställning för ÖKKV i Kulturfabriken i Örnsköldsvik. Utställningen hade vernisage i lördags och pågår till den 21 april.

Utställningen I väntan på vadå, som öppnade i lördags, kan mycket väl vara den sista utställningen av ÖKKV (Örnsköldsviks kollektiva konstnärsverkstad) i den gamla skofabrik som i 90-talets början blev Kulturfabriken.

Vi berättade för en tid sedan om att Örnsköldsviks kommun chockhöjt hyran vilket får som konsekvens att ÖKKV förlorar det mesta av sina uttrymmen, förutom själva verkstäderna. Studieförbunden i Örnsköldsvik delar huset med konstnärsverkstäderna och Kulturfabriken upphör som begrepp.

- Utställningens namn har sin symbolik, tyvärr kan det mycket väl vara sista utställningen men vi vill i alla fall med utställningen visa att vi finns och visa vad vi håller på med, berättar Nordingråkonstnären Mikael Arvidsson som är en av medlemmarna i ÖKKV.

Kulturfabriken är en förnämlig utställningslokal och verk från i stort sett samtliga medlemmar har spridits ut i Galleriet på andra våningen, tredje våningen, caféet och inre hallen.

Utställningen är en intressant blandning av stilar och tekniker med en viss tyngdpunkt på grafik och teckningar.

- Vi bestämde att inget till salu-konstverk fick kosta mer än 2 000 kronor, en besökare ska kunna köpa och ta bilden med sig, säger Mikael Arvidsson som själv visar flera grafiska blad, bland annat sin grafiska svit På väg. Annars jobbar han också mycket med emalj. Kommer att visa en del av detta på på Timrå bibliotek med vernissage 15 april.

ÖKKV har också öppet hus den 9 april och vem som vill får då se hur konstnärerna arbetar i verkstäderna. ÖKKV har grafikverkstäder med boktryck, tryckpressar för storformat, högtryck, djuptryck, screentryck. Fotolab för både svartvitt och färg, repro, textil och dessutom Norrlands enda emaljverkstad. I verkstaden arbetar konstnärer från Örnsköldsvik, Höga kusten, Umeå, Gävle, Luleå, Härnösand och så vidare.

Lars Landström

Mer läsning

Annons