Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trolleri inleder Teater-Cafévåren

Annons
Trolleri inleder Teater-Cafévåren

På onsdag inleds vårens omgång av Härnösands teaterförenings och publikförenings populära Teater-Café-serie.

Teatercaféerna har namnet till trots alltid haft ganska breda ramar, med allt från teater till musik, och med vårens första arrangemang på onsdag 16 januari breddas ramen ytterligare. För första gången bjuder nämligen Teater-Café på trolleri. Det är trolleriartisten Cassy, alias Per-Åke Källberg från Graninge, som bjuder på "Hokus-pokus-show".

Vårens program bjuder sedan på Dragspel och jazz med Härnösands dragspelsklubb, Treåkomp och Kersti Billström, låtar och lyrik med Martin Westerholm och Bo Olsson, Beredskapsminnen med skådespelaren Jan Boholm, Östersunds Blåsarkvintett och Storsjösextetten och Gladjazz med Sundsvalls Dixielanders och Pia Tjärnlund och mycket mer.

På teatersidan kan nämnas att Teater Äsch spelar August Strindbergs korta men berömda pjäs Den starkare (13 februari) och Göran Forsmark kommer tillbaks med monologen Mannen från Malmberget (27 februari). Han spelade den i Härnösand för några år sedan och har gjort den på flera olika platser i landskapet under senare år.

Teater-Café fortsätter också samarbetet med Norrdans och låter kompaniet presentera något ur en aktuell föreställning. 20 februari står Norrdans i fokus.

Härnösands egna jazzstoltheter Barfota Jazzmen dyker upp med ett program den 10 mars. Musik i Västernorrland bidrar med flera program. Bland annat programmet Bara du och jag som är Anna-Maria Hallgard med musikerna Bo H¸lphers och Arne Löthman. Detta är bara några exempel ur ett program som presenterar 17 olika programpunkter fram till sista caféet den 22 maj som presenterar just det nämna Bara du och jag.

Lars Landström

Mer läsning

Annons