Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT spelar in Ulrika Bodén med vänner på Babelsberg

Annons
SVT spelar in Ulrika Bodén med vänner på Babelsberg

SVT spelar in folksångerskan Ulrika Bodén från Helgum och hennes medmusiker när programmet Min visa är min rikedom har nypremiär på Babelsberg i Kramfors den 6 november.

Materialet kommer från cd:n Välje och vrake som fick lysande kritik när den nyligen släpptes.

Ulrika Bodén har lyft fram en hittills okänd skatt av folkvisor och låtar från vårt landskap. Många visor har hon lärt sig direkt efter traditionsbäraren Ester Isaksson och Karin Sikström i Gideåberg. Ulrika Bodén har under flera år ägnat sig åt att lyssna på och lära sig den rika ångermanländska traditionen av folkmusik och visor, från bland annat Helgum, Edsele och Ramsele.

Ulrika Bodén har gått folkmusikerlinjen på Musikhögskolan i Stockholm och är numera folksångerska på heltid. Hon medverkar i rikskända grupper som Kalabra och Ranarim. Niklas Roswall/nyckelharpa, är riksspelman från Skåne och världsmästare på nyckelharpa. Jens Engelbrecht/gitarr, är riksspelman från Stockholm. Hanterar även mandola. Anders Norudde, säckpipa, känd från Hedningarna, är en av våra stora spelmän.

Programmet Min visa är min rikedom med låtarna från skivan är producerat av Musik i Västernorrland.

Den 6 november är det alltså nypremiär på programmet på Babelsberg i Kramfors. Det blir första gången SVT dokumenterar en konsert i Babelsberg. I kvällsföreställningen medverkar Gudmundråringen.

Den 7 november framförs programmet på Medborgarhuset i Myckelgensjö. Här medverkar Anundsjöringen. Den 8 november spelar gruppen i IOGT/NTO-lokalen i Husum där även folkdanslaget Örnringen medverkar.

Lars Landström

Mer läsning

Annons