Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rörelseverk i premiär på möbelmässa

/

Den svenska arkitekten och musikern Erika Janungers projekt tillsammans med Norrdans har premiär på den svenska möbelmässan 3 februari.

Annons

Erika Janunger från Örnsköldsvik fick stor uppmärksamhet för sin konst- och musikvideo "Weightless" för några år sedan. Filmen prisades och visades senare också på skärmarna på Times Square i New York.

Under 2013 har Janunger arbetat med sitt nya projekt, vilket utforskar de kroppsliga rörelserna i förhållandet till rummet.

Designduon Färg & Blanche har skapat möbler speciellt till filmen "Longing to fly, longing to fall". Möblerna är designade att klara av de tuffa förhållandena som utforskandet med gravitation och de tuffa utomhusmiljöerna krävde.

Projektet genomfördes i samarbete med Norrdans och Film i Västernorrland med stöd av Kulturbryggan och Västernorrlands län. Dansarna César Garcia och Stacey Aung har fått experimentera och skapa koreografi tillsammans med Oskar Frisk, som liksom Norrdans kommer från Härnösand.

Johan Lehman filmade materialet med den senaste tekniken som finns på marknaden.

– Samarbetet med begåvade konstnärer erbjuder Norrdans möjligheter att utforska olika konstnärliga uttryck och utveckla medarbetare rent personligt. Och å andra sidan möjliggjorde vår medverkan projektets genomförande. Helheten visar verkligen fördelarna med ett samarbete, säger Scenkonstbolagets danschef Mira Helenius Martinsson.

Videon släpps den 3 februari kommer att finnas tillgänglig kostnadsfritt på http://vimeo.com/watch

Mer läsning

Annons