Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odla med Åkerstedt

Annons
Odla med Åkerstedt

Böcker

Nils Åkerstedt

Min trädgård - vecka för vecka

Natur och trädgård

Cirkapris: 550 kronorSäg sand och gräsklipp och många trädgårdsmänniskor i hela Sverige säger Nils Åkerstedt. Inte minst i vårt län är Kovlandsboende trädgårdsmästaren Nils Åkerstedt ett mycket stort namn. Han har i många år skrivit krönikor i flera tidningar i länet (i Tidningen Ångermanland har han medverkat sedan tidningen startade).

Hans klassiker, Boken om marktäckning och om odling i sand, är slutsåld sedan länge men nu kommer äntligen en ny bok som samlar Nils Åkerstedts kunnande om odling och växtvård.

Boken Min trädgård är upplagd med veckoaktiviteter, från vecka 1 till vecka 52. De veckoaktiviteter som Nils Åkerstedt beskriver i boken är baserade på en växtplats i gränsen mellan zon V och VI. Genom att jämföra detta med den egna odlingsplatsen kan vissa aktiviteter göras från 3-4 veckor tidigare till kanske någon vecka senare.

Det finns många trädgårdsodlarböcker men knappast någon som är till större nytta för Norrlandsodlaren.

Naturligtvis finns här också Nils Åkerstedts anvisningar för tillverkning av "Ekoblandning", egen blomjord och gödsel. Sand och gräsklipp förstås.

Boken är dyr men känns påkostad, med många färgbilder. Lyckas man i odlingsmödorna tack vare Nils Åkerstedt har man nog inget att invända mot priset heller.

Lars Landström

Mer läsning

Annons