Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öbacka jazz&Blues startar höstsäsongen

Annons
Öbacka jazz&Blues startar höstsäsongen

Öbacka Jazz och Blues utlovar ett brett och väl blandat program för höstsäsongen.

Redan på fredag 14 september startar det med den första i en serie blueskvällar på Metropol. Det är Ramblin´ Minds, Ronny Erikssons kompgrupp, som bjuder på "norrländsk blues".

Den 26-29 september genomförs den traditionella jazzfestivalen i Härnösand. Lina Nyberg Bang med bland andra världsbasisten Palle Danielsson går ut först och sedan följer en blueskväll med Shake Down och en kväll med tre olika band på lördagen. Viforsehurdurgur var en av vinnarna från SJR:s jazzfinal på Fasching, Josefine Lundberg Band visar upp den mycket lovande Örnsköldsvikstjejen Josefine Lundberg med komp. Max Schultz Band med Max Schultz, gitarr, Joakim Milder, saxofon, Christian Spering, bas och Magnus Grahn, trummor avslutar festivalen.

Den 3 oktober blir det "eldfängd" kvartettjazz med Magnus Broo kvartett.

10 oktober kommer Magnus Lindgren kvartett till Metropol. Magnus Lindgren är duktig arrangör och låtskrivare och en av de ledande unga saxofonisterna i Sverige.

17 oktober är det härnösandssonen Hasse Bergfors som kommer med sin kvintett där bland annat Petter Sjöstedt från Härnösand ingår på bas. Hasse Bergfors kvintett framträder också i ett Ådalsjazz-arrangemang på Babelsberg i Kramfors den 16 oktober.

27 oktober blir det återigen blueskväll på Metropol. Jump 4 Joy kommer tillbaka efter vårens stora succé. Blues, jump och swing a´la Louis Prima.

Bluesen rullar vidare med en ny blueskväll den 2 november. Bitter Blue består av musiker från Härnösand som studerar på andra orter och nu möts i hemstaden.

Stockholm Jazz Orchestra under ledning av Fredrik Norén brukar beskrivas som ett av Europas bästa storband. Stockholm Jazz Orchestra framträder den 11 november.

Jan Lundgren trio med internationellt erkände Jan Lundgren på piano, Mattias Svensson på bas och danske Mårten Lundh på trummor spelar den 14 november.

21 november kommer Eddie Bruhner & Sveriges Jazzband med sin folkliga gladjazz. Som vi tidigare berättat kommer de även till Ådalsjazz och Kramfors den 22 november.

Sliding Hammers har något så ovanligt som två trombonspelande systrar som kapellmästare. Karin Hammar och Mimmi Pettersson har hämtat många av sina arrangemang och låtar från Jay Jay Johnson och Kai Winding. Bakom trummorna sitter outslitlige Ronnie Gardiner.

Jazzhösten avslutas 1 december med en blueskväll. Svenska gruppen The Instigators spelar Chicagoblues från 1950- och 1960-talet.

Lars Landström

Mer läsning

Annons