Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny fotoklubb ordnar sommarutställning i Härnösand

/

Från början var det en fotocirkel med ett tiotal deltagare, nu i vår har Härnösands fotoklubb bildats och redan passerat 40 medlemmar. Den nya fotoklubben rivstartar med en sommarutställning som har vernissage i dag, den 31 maj.

Annons

Fotocirkeln har även tidigare arrangerat fotoutställningar, hela fem under förra året. Bland annat på Mannaminne och Sambiblioteket men också i somras i före detta Intersportlokalen. Och nu går man alltså vidare med både fotoklubb och sommarutställning.

– Vi håller till centralt på Trädgårdsgatan 4, före detta Lloyds apotek, säger Catherine Lundmark i styrelsen för den nybildade fotoklubben. Sommarutställningen blir betydligt större än de tidigare.

– Vi är 27 utställare som visar 99 bilder och vi delar lokalen med Caj-Åke Hägglund, vilken för övrigt  också är medlem i klubben  och Romand Hägglund. Utställningen heter Staden min – premiär för Härnösands Fotoklubb! eftersom vi denna gång ville ha fokus på motiv från kommunen, säger hon

Caj-Åke Hägglund ansluter med temat "This is my hometown" och även Romand Hägglunds tavlor hämtar många av sina motiv från närområdet.

Bredden på motiv och stilar är stor men gemensamt har vi en enorm fotoglädje och upptäckariver, säger hon. En del av medlemmarna är erfarna proffsfotografer medan andra är nybörjare, dessutom möts här människor i alla åldrar.

– Men gemensamt är att alla älskar att fotografera – vilket också märks tydligt i de bilder som visas.

Mer läsning

Annons