Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik utan gränser

Annons
Musik utan gränser

Gränsöverskridande brukar man säga om musik som inte enkelt låter sig stoppas i genrepåsen.

Frida Matsdotters musik är snarare musik som inte bryr sig om några gränser. I går framträdde arrangören, kapellmästaren, kompositören och sångerskan Frida Matsdotter med sitt sexmannaband på Teater-Café i Härnösand.

Frida Matsdotter är fiskardotter från Stockholms skärgård, numera bor hon i Uppsala, som tagit till sig alla möjliga sorters musik och det avspeglar sig också i hennes egna kompositioner. Ibland kan det låta brasilianskt a´la Antonio Carlos Jobim och ibland som etnopop a´la Paul Simon. Och ibland funk och ibland som renodlad jazz. Ibland allt på samma gång. Underhållningsvärdet är högt. Jag skulle tro att det är viktigt för Frida Matsdotter att hon blir underhållen själv av sin musik.

Dagens enda "cover" var en norsk vaggvisa i Frida Matsdotters arrangemang. Man tänkte knappast på att ett enkelt vaggvisetema låg i botten. Frida Matsdotter utforskade sin rösts möjligheter med hjälp av en solid rytmisk matta från bandet. Bandet var lyhört välspelande. Speciellt förtjust blev jag i Karl Olanderssons trumpetspel med sordin och Linus Bladhs svänggungande trumspel.

Enda skuffelsen var att teaterfoajén kom att delas med lunchande konferensdeltagare. Musik med lyssnande publik i ena änden av lokalen och sorlande lunchgäster i den andra var ingen bra kombination.

I kväll torsdag spelar Frida Matsdotters Seven Piece Mixture på Musikgården i Sollefteå.

Lars Landström

Mer läsning

Annons