Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minneskonsert till Nordiens ära

/

I söndags var det Erik Nordiens åttioårsdag, och på eftermiddagen kunde de som ville komma till Forum i Junsele för att ta del av en klassisk konsert till hans minne.

Annons

Närmare 80 personer kom till Forum där en fotoutställning fanns, med bilder som skildrade musiknestorns liv från födelsen den 13 oktober 1933 fram till de sista åren. Bilderna dokumenterade alltifrån kulturveckan, som han var den drivande kraften bakom, till invigningen av den kombinerade konsert- och idrottshallen som till hans ära ska byta namn till Erik Nordien-hallen. Förhoppningen var att den nya skylten skulle hinna komma innan minneskonserten, men tyvärr gjorde den inte det.

Innan själva konserten inleddes läste initiativtagaren Ulla Thorsell Östlund upp en historik över Erik Nordiens liv, från födelse till bortgång via studier i Uppsala, arbetet med musiken och kulturveckan som hölls i Junsele under juli.

Själva konserten inleddes med att tre av medlemmarna ur Weberkvartetten spelade ett stycke komponerat för två fioler och viola. Även Anneli Björklund och Ida Persson deltog, de är två av de musiker som tilldelats Erik Nordien-stipendiet under årens lopp.

Minneskonserten arrangerades av Junsele Kulturförening, på initiativ av Ulla Thorsell Östlund, och har fått hjälp och sponsring från många håll.

Mer läsning

Annons