Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarfestivalen i Nyland 2002 börjar ta form

Annons
Midsommarfestivalen i Nyland 2002 börjar ta form

Årets Midsommarfestival i Nyland, den andra i ordningen, börjar ta form. Arrangerande Tingshuset Musik hoppas kunna upprepa succén från i fjol då närmare 2000 personer besökte Nyland med omnejd för att gå på konserter.

Till skillnad från i fjol satsar Tingshuset Musik till stor del på våra egna musiker från Västernorrland. Men den blir även en del internationella inslag.

Programmet är preliminärt men klart är att festivalen börjar med traditionellt midsommarfirande med spelman Knapp Bertil Eriksson och dans kring stången. I fjol hade Tingshuset Musik räknat med 70-80 personer men det kom nära 300 personer. Det blir också dans till storbandsmusik.

Första konserten blir också på midsommaraftonen. Det blir en Bellmansafton i Tingshusparken. Börje Ekström tolkar Bellman tillsammans med Knifkvartetten och gitarristen Thomas Persson. Midsommardagen blir det gudstjänst i Ytterlännäs gamla medeltidskyrka med Vocal 8. Senare under dagen blir det flera konserter. Bland annat blir det en stor konsert i Box Kraftverk. Ådalen III fungerar precis som i fjol som den flytande länken mellan konsertplatserna.

På söndag blir det en stor konsert i Ytterlännäs kyrka där publiken bland annat får höra Händels Dixit Dominus med musiker som Håkan Dahlén, Håkan Salomonsson och Frans Berglund. Det blir ytterligare konserter i Tingshuset under kvällen.

Midsommarfestivalen avslutas precis som i fjol i Styresholms Medeltidscenter där publikfavoriterna J P Nyströms framträder.

Lars Landström

Mer läsning

Annons