Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Kriström ställer ut stenskulpturer

Annons
Lena Kriström ställer ut stenskulpturer

Skulptör Lena Kriström ställer ut stenskulpturer på Ahlbergshallen i Östersund. Lena Kriström är född i Östersund, uppvuxen i Väja och Graninge i Ångermanland men bor och arbetar numera i Uppsala.

Efter avslutade akademiestudier i Stockholm 1984 har Lena gjort ett stort antal utsmyckningar runt om i Sverige. Några är följande:

I Sollefteå finns en skulptur i betong från 1985 som föreställer ett barn på sjukhuset , och på Stora Torget är Två systrar i betong, placerade som en symbol för Sollefteå stads samarbete med sin systerstad Madison, Mississippi i USA.

I Örnsköldsvik finns en porlande vattenskulptur Vattenberöring i gotlänsk kalksten i entrén till äldreboendet Lingbo.

1996-99 högg Lena varje år en vinnartrofé i älvdalskvartsit till vinnaren av Vasaloppet.

Två utsmyckningar i Bredängs tunnelbanestation i Stockholm och en 2.20 meter hög granitskulptur (På axlarna) till Medicinhistoriska Museet i Stockholm finns också bland de senare arbetena.

Varje år gör Lena resor till södra Frankrike för att arbeta med de franska kalkstenarna och till Jukkasjärvi och Icehotel för att skära i isen där. I år har Skulpturhallen i Icehotel nio stora isskulpturer av Lena. Hemma i Uppsala hugger hon vidare på sina stenar, allt från granit till kalk- och marmorstenar.

Utställningen pågår till den 3 mars.

Mer läsning

Annons