Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Landström: "Klappar jag önskar mig"

/
  • Lars Landström är kulturredaktör på Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och Allehanda.se.

Det är kanske lite tidigt men det är bättre för er att ni får vara ute i tid och slipper stressa. Där här är min önskelista till julen.

Annons

■ Ett par skridskor.

Jag är ingen Esaias Tegnér. Han var lite av en drömmare. Efter hans död fann man ett par nya skridskor under sängen. Det var skenor med remmar på den tiden.

Jag är däremot en realist och vet att det kräver en del för att bli bra på att åka skridskor. Jag lärde mig åka skridskor redan som barn och tänkte nu koncentrera mig på tempo och snabbhet.

Bauer Vapor APX är skapade för snabbfotade spelare som älskar att accelerera och passar därför allra bäst för mig.

■ Ett par fotbollsskor.

En faster till den engelske pojken Benny hittade ett par gamla fotbollsskor i en källare i en serie i den gamla serietidningen Buster. Kanon-Keen hade haft kängorna 70 år tidigare och nu fanns hans själ i skorna. När Benny ville springa mot motståndarnas mål såg skorna till att han stannade på en skenbart ofarlig position utanför straffområdet. Kanon-Keens kängor visste dock att det var just där returen från målvakten skulle landa.

Gärna ett par skor som Kanon-Gunnar, Gunnar Nordahl hade i sin ungdom när han spelade med Hörnefors. Hittar ni inga sådana skor går det bra med ett par Nike Mercurial Vapor IV. Zlatan var med och utvecklade den skon för att han skulle bli ännu bättre. Möjligen blev han det också. I alla fall gjorde han förut inga sådana mål som det fjärde han gjorde mot England.

■ Skidor.

Hur kom det här in i önskelistan? Jag skulle inte åka ifrån Gustav Vasa. Ta upp gubben från hans kista i Uppsala domkyrka, damma av honom, sätt ett par ohyvlade björkplankor på hans nedre delar och ge honom en vässad träpinne som stav och han skulle varva mig på en 3 km-bana.

■ Hörlurar.

Det behöver inte vara de allra dyraste hörlurarna. Huvudsaken är att de är sköna och stänger ute ljud.

Jag ska ha hörlurarna när jag klipper gräs. Jag tänker inte lyssna på musik eller något sådant.

■ En skiva.

Det behöver inte vara Velvet Undergrounds första LP med Andy Warhols omslag med bananen. Men om det är den skivan jag får i julklapp ska det helst vara med omslaget där man kan skala bananen. Det omslaget är visst ganska ovanligt men om ni söker på nätet och anstränger er lite kan ni säkert hitta något exemplar någonstans i världen.

Hittar ni inte den kan jag nöja mig med "Ol´ Shep" med Elvis Presley. Han sjöng in i en tratt när han var 17 år och gav den enda skivan till sin mamma i present. Inte är den så musikaliskt märkvärdig men den är ändå lite trevlig i sin enkelhet.

Hoppas ni får hjälp av min önskelista.

Mer läsning

Annons