Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskaparna i spännande kärlekskarusell

I en mystisk scen får vi se karaktären Puck försiktigt gnida blomsaft på ögonlocken på en sovande Hermia. Kärlekshistorierna trängs med varandra. Det är spännande och invecklat. Det är Kulturskaparnas uppsättning av Shakespeares "En midsommarnattsdröm".

Annons

Sedan i höstas har eleverna tränat och repeterat. Nästa vecka är premiären, men då är det bara för skolans andra elever, sen går de på efterlängtat sommarlov. Till hösten kan det däremot bli aktuellt att ha ytterligare föreställningar.

– Det är 14 elever som är med och det här är en av de längsta föreställningar som vi gjort, säger Thomas Larsson, lärare.

Läs också: Ser ljust på framtiden för folkhögskolan

Det är trollskt och samtidigt dramatiskt. Ett grönt skimmer är närvarande när skådespelarna är på scenen. Kärlekshistorierna är invecklade och går in i varandra. Det gäller att hänga med, för helt plötsligt är älvdrottningen förälskad i en ny person.

Två av dem som är med är Erica Johansson och Kristoffer Gullersbo. Båda känner att de har utvecklats av att vara med och spela teater.

– Jag känner mig modigare och har lärt mig att våga. Man får göra bort sig och det gör inget, det kan bli lite galet, säger Erica Johansson.

Läs också: Unga kulturskapare möttes i Babelsberg

Kristoffer Gullersbo är rutinerad, det här inte den första pjäs han är med i, tidigare har han också varit med i Hamlet.

– Jag kanske har blivit lite tuffare. Nu spelar jag en roll som tjej också, det är ganska roligt.

■ ■ För mer kulturnyheter, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Stämningsfullt på scenen med en slumrande Hermia.

Hela ensamblen samlad på scenen.

Drottning Titania har just vaknat och förälskar sig i Pyramus, som är utklädd med ett åsnehuvud.

Mer läsning