Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körsång i världsklass – många dragplåster på årets kammarmusikfestival i Arnäs

/
  • Erik Westbergs Vokalensemble är ett av de stora dragplåstren på årets kammarmusikfestival i Arnäs.
  • David Wahlén medverkar vid musikfestivalen.

Sex konserter under tre sommarkvällar. Nu är det dags för kammarmusikfestivalen i Arnäs utanför Örnsköldsvik, som bland annat bjuder på körsång i världsklass med Erik Westbergs Vokalensemble.

Annons

Musikfestivalen startar nu på måndag, den 27 juni, med körsång, dragspel och svenska sommarklanger i Arnäs kyrka. Erik Westbergs vokalensemble sjunger bland annat ett nyskrivet verk av Örnsköldsviksmusikern Jonas Nyström; mångsidige dragspelsmästaren David Wahlén medverkar också.

Fredag den 1 juli står Treitlerkvartetten på programmet, unga stråkmusiker som redan gjort sig bemärkta i det svenska musiklivet. De spelar två stora stråkkvartetter av Beethoven och Ravel. I konsertens andra del blir det älskade nordiska romanser med sopranen Hilma Wikström och den norske pianisten Helge Kjekshus.

Lördagen den 2 juli musicerar Maya Nyberg och Jesper Norberg, som tillsammans blir den jazziga Härnösandsduon Half Past Blue. I kvällens andra konsert spelar pianisten Thomas Rudberg på den fina Steinwayflygeln i Arnäs kyrka. Lördagskvällen avslutas av blockflöjtisten Per Gross, cembalisten Benjamin Åberg, violinisten Catalina Langborn och cellisten Beata Söderberg Quin som spelar Bach.

Söndagen den 3 juli avslutas festivalen med en coda, en "svans", på Gideå Hembygdsgård. Då blir det utomhuskonsert med sångerskan Veronica Janunger, basisten Carlos Rada samt David Wahlén och hans dragspel.

* * *

Läs mer: Minnesbilder ur arkivet – pressfotograf Stefan Sundkvist ställer ut.

För fler kulturnyheter: Följ kulturredaktör Katarina Östholm på facebook

Läs mer kultur och hitta alla artiklar på vår hemsida

Mer läsning

Annons