Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konserthöst från Bach till Offenbach

/
  • Pianisten Mona Kontra och Richard Kontra, violin har konsert på S:t Petri Logen i Härnösand på onsdag kväll 4 september.

Det blir musik av Bach, Bartok, Piazolla och Arvo Pärt på piano och violin när Härnösands Musiksällskap i kväll onsdag 4 september på S:t Petri Logen inleder konserthösten.

Annons

Richard Kontra, violin och Mona Kontra, piano framför ett program med musik av Johann Sebastian Bach, Bela Bartok, Astor Piazzolla, Arvo Pärt, Igor Stravinskij och Karol Szymanowski.

Härnösands Musiksällskap använder fyra konsertlokaler i höst. St Petri Logen, Röjåssalen, Säbrå kyrka och Domkyrkan. Lokalerna varierar från kammarmusik till stor orkester.

Sopranen Angela Rotondo är solist i nästa konsert, den 4 oktober i Säbrå kyrka. Hon sjunger arior av Beethoven, Catalani, Rossini och Verdi. Det är Nordiska kammarorkestern som spelar. Hon sjunger även på Babelsberg i Kramfors den 5 oktober.

Även nästa konsert, den 26 oktober i Domkyrkan, har en solist, den unga stjärnviolinisten Guro Kleven Hagen som spelar Sibelius violinkonsert i d-moll.

Offenbachs enda opera "Hoffmans äventyr", är den produktion som Scenisk sång, den musikdramatiska utbildningslinjen vid Härnösands Folkhögskola, ger i höst. Märit Bergvall regisserar, och Karin Bengtsdotter Olsson instuderar. Produktionen spelas på flera platser i länet, och i Härnösand på "Operamathuset" St. Petri Logen 15-16 november.

En konsert med Nordiska kammarensemblen avslutar Musiksällskapets höstprogram den 27 november med musik av César Franck, Bohuslav Martinù och Maurice Duruflé.

Mer läsning

Annons