Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klungan gör turnéfinal i Härnösand

/
  • Klungan avslutar turnén av sin nya föreställning på Härnösands Teater den 3 december.

Lovprisade humorgruppen Klungan avslutar sin nya föreställning i Härnösand.

Annons

Klungan följer upp succéerna "Det är vi som är hemgiften" och "Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter" med den nya föreställningen "På rätt sida om okej".

"Föreställningen "På rätt sida om okej" (med pengar från bland annat Umeå 2014), i samarbete med Birgitta Egerbladh, är rätt underbar" skrev DN efter premiären på kulturhuvudstadsinvigningen i Umeå.

"På rätt sida om okej" spelas på en riksturné som startar i Lund den 17 september och avslutas på Härnösands Teater den 3 december.

Klungan gör tre föreställningar i Sundsvall före Härnösand. Föreställningen i Härnösand är den enda i Ångermanland.

"På rätt sida om okej" handlar om hur det låter när man lyssnar på sig själv, och vad man tror sig höra när man lyssnar på andra.

Tillsammans med flerfaldigt prisbelönade koreografen Birgitta Egerbladh har Klungan skapat "en berättarglad tragikomik, full av koreografiska krumsprång, vindlande textmassor och skenande röstlägen". Birgitta Egerbladh utsågs i juni till hedersdoktor av humanistiska fakulteten, Umeå universitet.

Klungan är en humor- och teatergrupp från Umeå bestående av Mattias Fransson, Carl Englén, Sven Björklund och Olof Wretling. Sedan hösten 2003 har Klungan satt upp ett flertal olika föreställningar, tre av dessa har sänts på SVT som även visat deras tv-serie "Ingen bor i skogen".

På rätt sida om okej är en samproduktion mellan Klungan och Riksteatern. Riksteatern har tidigare turnerat med Klungans föreställningar "Stämning" och "Jag är en fågel nu".

På rätt sida om okej spelas även på Södra Teatern i Stockholm 13 mars och 13 april.

Mer läsning

Annons