Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Ekman och Torgny Lindgren till Littfest

/

Kerstin Ekman och Torgny Lindgren kommer till litteraturfestivalen Littfest i Umeå i mars.

Annons

Som kultursidan berättat kommer Nawal El Saadawi, Suzanne Brøgger och Sofi Oksanen till Littfest i mars 2014. Till programmet kan läggas Kerstin Ekman och Torgny Lindgren.

Kerstin Ekman och Torgny Lindgren har varit med och format den svenska litteraturscenen i över fem decennier. Nu sammanstrålar hedersdoktorerna på Littfest, där de ägnas varsitt 45-minuterssamtal. För Kerstin Ekman är detta ett mycket sällsynt publikt framträdande.

Kerstin Ekman bodde under 1970-talet i Älandsbro utanför Härnösand. Hennes senaste roman "Grand Final i skojarbranschen" har huvudpersonerna från Kramfors. Men det är den fula deckarförfattaren från Kramfors som i hemlighet skrivit böckerna åt den vackra deckarförfattaren från Kramfors.

Littfest får också ett minitema om samiskt motstånd med bland annat den Niillas Somby, känd från Altakonflikten på 70-talet, samt samepolitkern och författaren Lars Wilhelm Svonni och konstnären Anders Sunna. Rita Mestokosho är hedersgäst, hon är inuitindian, aktivist och poet från Quebec.

Musikern och estradpoeten Emil Jensen besöker också Littfest lördag 15/3 för att ge en kvällsföreställning i Idun.

 Littfest äger rum 13-15 mars i Umeå Folkets hus med omnejd.

Mer läsning

Annons