Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazz i nyårstid på Hallstaberget och Babelsberg

/
  • Daniel Forsberg och Christian Sundeqvist är Kramforshalvan av den jazzkvartett som spelar jazzkonsert i jul och nyårstid på anrika Babelsberg på söndag.

Jazz och Babelsberg börjar bli en tradition. Basisten Daniel Forsberg och trummisen Christian Sundeqvist från Kramfors är ena halvan av en ångermanländsk kvartett som på söndag 29 december ger en jazzkonsert i nyårstid på Babelsberg.

Annons

Jazz och nya Hallstaberget kan bli samma tradition. Jazz i julton inleds redan på lördag 28 december på Sky Bar på Hotell Hallstaberget. Sollefteåbördiga Lina Melander är tillbaka på sin gamla hemmaplan.

Fjärde musikern i kvartetten är gitarristen Carl Sjöström. Han har nyligen flyttat tillbaka till Örnsköldsvik där han är verksam som musiklärare och frilansande musiker.

De tre musikerna i kompet lärde känna varandra på Musikhögskolan i Piteå där alla tre tagit konstnärlig kandidatexamen med inriktning "Jazzmusiker".

Lina Melander och Daniel Forsberg började med julkonserterna i jazzton på Babelsberg i Kramfors för fyra år sedan. Lina Melander kommer från Sollefteå men är bosatt och verksam i Göteborg. Hon framträder ganska ofta i Sollefteå. Lina Melander är just nu ute på turné med Lisa Nilsson och Ebbot Lundberg.

Lina Melander och Daniel Forsberg spelar även tillsammans som duo, jazz och pop.

Mer läsning

Annons