Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigningshelgen på Västerbottens museum

/

Intensiv helg när kulturhuvudstadsåret invigs.

Annons

Det blir en intensiv helg på Västerbottens museum när kulturhuvudstadsåret invigs. Här är en del av vad som händer.

■ Projektet Rock Art in Sápmi är involverat i ett flertal punkter under invigningshelgen, men till huvudakterna hör utställningen och en ny bok. VK-kulturen har tidigare skrivit om utställningen, formgiven av Ulla Karlsson med fotografier av Petter Engman.

■ Premiär av Västerbottensteaterns Välviljans pris, av och med Gunnar Eklund i regi av Lillemor Skogheden. På onsdag publiceras på VK-kulturen en intervju med Gunnar Eklund om arbetet med pjäsen som har premiär på fredag den 31 januari, kl. 20.00.

■ Jögge Sundqvists film om sin far, Skeden, skålen och kniven – slöjdaren Wille Sundqvist, har premiär i Bio Abelli på fredag den 31 januari kl. 18.30. En hybrid mellan en instruktionsfilm och en dokumentär som öppnar för en förståelse av hela den västerbottniska slöjdrörelsen, säger Jögge Sundqvist om filmen som fått förhandsbeställningar från hela världen.

■ Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi öppnar på fredag den 31 januari. Läs mer om centret på VK-kulturen under nästa vecka. Då recenseras också den nya Sune Jonsson-boken som utkommer i dagarna på Max Ström.

■ Under invigningsfredagen spelar Frida Selander i museet, kl. 22.30.

Live: Följ oss från #umea2014

Mer läsning

Annons