Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiv musikvår i Sollefteå

/

Sollefteå musiksällskap bjuder på en späckad vår. Sju konserter blir det och den första redan den 23 januari.

Annons

Premiär är det i kväll när High Coast Jazz Orchestra och pianisten Lars Jansson kommer till Hullsta Gård.

Lite intimare blir det den 29 januari när Weberkvartetten och violinisten Jonas Lindgård spelar i Missionskyrkan. Det bjuder på ett program med Beethoven och Allan Persson.

Den 23 februari bjuder musiksällskapet på en konsert. Med anledning av att föreningen fått Salmo Sahlins stipendium, har de valt att arrangera en gratisföreställning. Lokalen är Missionskyrkan och framträder gör sopranen Lena Moén tillsammans med stråkkvartetten Archi Jamt. De bjuder på "Viva Vivaldi" med sång. musik, skådespeleri och vackra kläder.

Veckan efter, den 28 februari spelar Nordiska kammarensemblen i Sollefteå kyrka. Medverkar gör också Helena Ek och Göran Karlsson. Tillsammans framför de konserten "Barock i folkton"

Därefter blir det ett hopp till nästa konsert. Den 10 april ges en gladjazzkonsert med jazzgruppen Trinity på Café Petter, en ny lokal för musiksällskapet. Månaden efter, den 17 maj, kommer Gilles Apap tillbaka till Sollefteå. Tillsammans med Nordiska kammarorkestern spelas bland annat Beethovens violinkonsert och efter konserten, som är på Hullsta Gård, blir det gemensam vårsupé.

Säsongens sista konsert hålls i samband med Kultursläppet i Sollefteå. Söndagen den 25 maj blir det en körmix tillsammans med nordiska Blåsarkvintetten, Mixkören och Trinituskören från Sundsvall. Det äger rum i Multrå kyrka.

– Jag tycker att vi har ett bra program med stor bredd, säger Ulla Thorsell Östlund från musiksällskapet.

Utöver de egna konserterna ordnar musiksällskapet som vanligt också en musikbuss. Den tar passagerarna till Sundsvall och Christian Lindberg den 24 januari, Kramfors och Martin Fröst den 11 april och Härnösand och Georg Li den 29 maj.

Mer läsning

Annons