Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllad opera från Kungliga Operan

/
  • Nina Stemme sjunger i Richard Strauss opera
  • Norrdans dansverk
  • Galenskaparna och After Shaves

Hyllade operan "Salome" på Kungliga operan med världssopranen Nina Stemme sänds i en inspelad liveversion torsdag den 30 januari till Härnösands Teater och Hullsta Gård i Solleftå.

Annons

– Det här är också en enaktsopera som inte är så lång så jag tror att publiken kommer även på en torsdag kväll, säger Karin Digné som är ordförande för ganska stora Härnösands Teaterförening.

Härnösands Teaterförening har 400 medlemmar och är en av landets största i förhållande till kommunens befolkningsantal.

"...den mest makalösa kvinnogemenskap. Inte bara för dess makalösa final med två sopraner och en mezzo" skrev DN:s Martin Nyström om "Salome".

Nina Stemme, en av världens mest hyllade sopraner, är en av sopranerna. "Inspelning" och "live" är en motsägelse men i det här fallet handlar det om en inspelning som gjorts några dagar före utsändningen.

Härnösands Teater har också ett ovanligt späckat program under våren. Sju operor. Fem av dessa sänds live från Metropolitanoperan. Stockholms Kungliga Operas uppsättning av Mozarts "Don Giovanni" sänds live den 22 mars.

Härnösands Teaterförening avstod Metropolitanoperans uppsättning av "La Bohème" med tanke på att Norrlandsoperans hyllade uppsättning av "La Bohéme" gästspelade i Härnösand så nyligen som förra våren. Hullsta Gård i Sollefteå sänder dock "La Bohème" den 5 april.

Härnösands Teater sänder också rock n´roll i vår. Nämligen Rolling Stones livekonsert i Hyde Park i London den 25 april.

Härnösands Teater sänder också balett. Nämligen "Den gyllene åldern" av Sjostakovitj som sänds live från Bolsjojbaletten denm 30 mars.

Mer läsning

Annons